Tyskland - tirsdag den 18. apr. 2017


Wittenberg

Tilbage

Næste morgen lettede vi for en gang skyld anker uden at spise morgenmad. Marie havde besluttet, at vi skulle opsøge en bager og købe frisk morgenbrød. I byen Pretzsch blev der handlet og vi kørte ned til Elben, hvor en lille færge fragtede biler over floden. Her kunne vi fint parkere og sidde og kigge på overfarten, mens vi spiste morgenmad.

Turen fortsatte langs Elben, så godt vi formåede at følge den. Sådan en flod har det jo med at bølge lidt frem og tilbage og vejene er anlagt, så de ikke følger floden slavisk – så ville det blive en lang tur…

Efter en god times kørsel, nåede vi til Lutherstadt Wittenberg. Det var her, at Martin Luther for nøjagtig 500 år siden skabte det afgørende udgangspunkt for reformationen. Luther prædikede i Wittenberg og den 31. oktober 1517 slog Luther 95 teser op på kirkedøren til slotskirken i Wittenberg. Teserne var et radikalt opgør mod den katolske kirke og skabte en del røre – men også fundamentet for den kristne tro.

Så byen Wittenberg stod foran et 500 års jubilæum og hele byen stod på den anden ende. Der var gang i vedligeholdelse af bygninger, parker og veje overalt i byen. Vi parkerede camperen ved et sportsanlæg og besøgte først Schlosskirchen. Her var man ved at anlægge en helt ny trappe udenfor og selve kirketårnet var pakket ind. Vi fortsatte ind mod byens markedsplads og videre til Sankt Marienkirche. Indkøbsgaderne fik også lige et hurtigt gennemsyn og efter vi havde vandret rundt i centrum i halvanden time, var det tid til frokost på Brauhaus Wittenberg, der selvfølgelig også bar præg af det forestående jubilæum med billeder af Luther på deres øl-brikker.

Vi fik serveret et godt måltid mad – igen med asparges og vandrede tilbage mod bilen gennem en park, hvor der var plantet træer fra hele verden. Parken var selvfølgelig også ved at blive gjort i stand til jubilæet.

Vi skulle videre mod nord og efter et pænt stykke tid, hvor vi ihærdigt forsøgte at følge Elben, gik et op for Marie, at det kostede i fremmarch mod Danmark, at vi kørte på de små veje. Det blev heller ikke bedre af, at vi et par gange ignorerede omkørselsskilte og måtte køre et par større omveje – for sådan nogle omkørselsskilte vedkom da ikke os turister :)

Så vi valgte at sætte kursen mere direkte mod Danmark og i første omgang nåede vi til Havelberg, hvor vi gjorde et lille stop og fik provianteret. Så valgte vi at fortsætte mod Ratzeburg syd for Lübeck. Vi nåede dog kun til Mölln, hvor vi fandt en parkeringsplads i udkanten af byen. Det viste sig at være et pænt trafikeret sted, fordi det var ved siden af en svømmehal.

Vi fik lidt at spise og et godt glas vin, så kunne vi sove uanset hvor mange der vimsede omkring bilen :)

1
2
3
4
5
6
7
8
9